Week 1. Bigger is better

IMG_7965Het is even stil geweest op de blog, maar het is tijd voor wat actie! De allereerste week in de VS zit er alweer op en ik heb alweer een heleboel meegemaakt. Ik praat jullie even gezellig bij door middel van een weekoverzicht.

Op vrijdag 29 april was het eindelijk zover, ik stond om 5 uur op om op reis te gaan richting Amerika. Er waren een heleboel security checks op Schiphol, dus ik was blij dat ik op tijd was en me dus niet hoefde te haasten. De reis was lang en ging niet helemaal zo soepel als ik wilde, maar gelukkig kwam ik op tijd aan in Madison en werd ik daar opgewacht. Het verschil in tijd was wel even wennen, in Wisconsin is het 7 uur eerder dan in Nederland. Gelukkig lukte het me om redelijk lang wakker te blijven en viel de jetlag mee.

IMG_7977Zaterdag deden we rustig aan en dat was wel even lekker. De vliegreis was vrij lang en daar moest ik best even van bijkomen. Ik zag voor het eerst een Amerikaanse supermarkt en jeetje wat zijn die groot. Je kunt er werkelijk alles kopen. Alles is groot hier: de huizen, de auto’s, de porties eten.. Het is even wennen maar vooral de huizen en auto’s zou ik wel aan kunnen wennen. ’s Avonds gingen we uiteten in een restaurantje in het dorp met uitzicht op de rivier waar ik (uiteraard) een burger at. Burgers kunnen ze hier echt goed maken, maar de porties zijn we in Nederland wel wat kleiner gewend. Het was een hele gezellige avond, maar ik merkte toch dat ik om 9 uur echt wel moe was. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik gewend was aan het tijdsverschil.

ohioOp zondagochtend stonden we heel vroeg op, het was alweer tijd voor mijn eerste roadtrip. In Nederland vinden we het al lang als we 2 uur in de auto moeten zitten, maar hier is van Wisconsin naar Ohio rijden helemaal niet zo gek. De reis was 6,5 uur en om een beetje wakker te blijven hadden we lekker koffie van de Starbucks. Ik ben normaal helemaal geen koffie drinker, maar die Mokka koffie is wel erg lekker. We gingen naar Ohio om iemand te verhuizen dus we gingen meteen aan de slag met dozen uit de aanhanger halen en spullen uitpakken. We gingen ’s avonds sushi eten en iedereen die mij een beetje kent weet dat ik daar dól op ben. Mijn avond was dus goed!

kastjes

Maandag, dinsdag en woensdag waren we in Ohio om te helpen met spullen uitpakken, in elkaar zetten en het huisje
IMG_7997gezellig maken. We zijn een heleboel winkels af geweest om leuke spullen te halen en ik bleef me maar verbazen over hoe enorm iedere winkel was. De winkels zitten vaak allemaal bij elkaar en het winkelen is dus heel gemakkelijk. Veel dingen zijn gemakkelijk, we kwamen zelfs een drive thru tegen waar je in je auto kunt blijven zitten terwijl je bijvoorbeeld bier en wijn haalt. Ik wist niet wat ik zag en uiteraard moesten we er dus even doorheen rijden. Dit was wel even een moment waarop ik dacht ‘gekke Amerikanen’.
IMG_8040

Donderdag was het weer tijd om naar Wisconsin te rijden en van deze reis kreeg ik wat meer mee, omdat ik niet meer zo moe Fiesta garibaldiwas van de vliegreis. Het is leuk om te zien hoe ‘snel’ je de verschillende staten doorgaat en hoe het landschap toch wel verandert. Voor ons in Nederland klinkt Amerika als één land en je vergeet dus bijna dat je daar eigenlijk ook iedere keer in het buitenland bent als je de grens over gaat. We waren rond een uur of 3/ half 4 thuis en waren wel heel moe van de reis. Ik was blij dat we zulke lekkere stoelen in de auto hadden, anders was het minder prettig geweest. Die avond zijn we weer uit eten geweest (ja ik word nog verwend hier) en gingen we lekker Enchiladas eten bij Fiesta Garibaldi. Het was heerlijk weer, dus we konden lekker buiten zitten.

Dit was alweer de eerste week van mijn avontuur! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en nu ik wat bijgekomen ben heb ik meer tijd om jullie op de hoogte te houden.

7 meningen over “Week 1. Bigger is better

  1. Lisa, leuk om te lezen . Wat heb je in een week veel meegemaakt, gelukkig kun je waarderen al die grote dingen.
    Geniet van ” the American way of life”

  2. Leuk om te lezen…..En als je blijf uit eten met die Amerikaanse hoeveelheden….
    Dan…
    Geniet er maar lekker van veel plezier!

Reageer