Op boekenjacht

Iedereen die mij goed kent, weet dat ik dol op boeken ben. Niet alleen op het lezen ervan, maar ook het kopen ervan. Voor mij is een huis zonder boeken geen echt thuis en ik heb er daarom ook alleen al op mijn kamer een heleboel staan.

IMG_4274
Een koffer volgepropt met boeken..

Zo’n anderhalf jaar geleden ging ik met een studievriendin naar Londen, we kenden elkaar pas net aangezien we eerstejaars studenten waren. Zij kent Londen erg goed en nam mij mee naar plekjes die ik zonder haar nooit gevonden had. Zo ook een winkel waar ze veel tweedehands spullen verkochten, zij kwam hier altijd voor de boeken. Ze had me al verteld dat de boeken daar erg goedkoop waren, maar zó goedkoop? We hebben er een aardige tijd doorgebracht en ik kwam met een enorme stapel boeken weer aan op ons logeeradres. Om al deze boeken mee te kunnen nemen, heb ik zelfs wat toiletspullen achter moeten laten in Londen… Maar het was het allemaal waard.

Na deze vakantie had ik al vrij snel alle boeken uit en ik wilde graag weer naar Engeland om weer zoveel goedkope boeken te kunnen halen. Engelstalige boeken zijn in Nederland nieuw vrij duur en bij mij in de omgeving kon ik er niet veel tweedehands vinden. Ik vond het super leuk om al die Engelstalige boeken in mijn kamer te hebben en toen ik afgelopen zomer weer in Engeland was heb ik weer ontzettend veel boeken gekocht. Ik weet niet meer exact hoeveel, maar het waren er weer een stuk of 20. Het beste was nog wel dat ik bijna alle literatuurboeken die benodigd waren voor mijn studie ook in Engeland heb kunnen kopen, dit heeft me een hoop geld bespaard!

FullSizeRender
Mijn beginnende verzameling met oude boeken

Afgelopen zomer ben ik in Engeland allerlei bijzondere boeken tegengekomen met een prachtige kaft en deze heb ik op een mooie plank in mijn kamer uitgestald staan. Sommige boeken zijn al meer dan 100 jaar oud en ik vind dit echt heel speciaal. Samen met mijn vriend heb ik een oude plank bekleed met pagina’s uit boeken die ik dubbel had (ja zo erg is het) en dit maakt dat de boeken een extra mooie plek hebben om te staan. Ik hoop dat ik komende week in Ierland nog wat moois kan vinden!

Tip voor de boekenliefhebber dus: Op naar Engeland om voor een habbekrats met een stapel boeken thuis te komen! (Als je met het vliegtuig gaat, check wel even hoeveel kilo je bagage mag zijn. Ik had de mazzel dat er geen limiet aan zat..)

Heb je nog boeken waarvan je zegt dat ik ze echt moet lezen? Reageer dan onder dit bericht of stuur een mailtje naar lisa@inmycowboyboots.nl!

Reageer