DIY: pimp je oude hoefijzer!

Vind je het nog steeds leuk om hoefijzers aan je muur te hebben of neer te zetten, maar vind je ze niet zo mooi meer? Ik heb de oplossing! Dit keer een DIY om oude hoefijzers op te pimpen!

fullsizerender-10

Ik had al een tijdje hoefijzers aan mijn muur hangen, maar ze werden wat lelijk en ik wist niet zo goed of ik ze nog wel wilde laten hangen. Toen bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om ze op te pimpen. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf!

Hoe ik dat dan gedaan heb? Nou, heel simpel! De volgende spullen heb je nodig:

  • Een hoefijzer
  • Witte acrylverf (of een andere kleur als je dat leuker vindt natuurlijk)
  • Een kwast
  • Koord in een leuk kleurtje
  • Veertjes

Ik begon met het verven van de bovenkant van het hoefijzer, waarna ik dit liet drogen. Acrylverf droogt lekker snel, dus ik kon al gauw verder. Ik draaide het hoefijzer om en verfde ook deze kant en liet het opdrogen. Ik bedacht me waar ik het koord wilde hebben en wikkelde dit net zolang om het hoefijzer tot ik het mooi vond en maakte de uiteindes van de draadjes aan elkaar vast. Daarna stak ik de veertjes tussen het koord door en ik was klaar! ­čÖé

Een hele makkelijke DIY en het ziet er nog leuk uit ook. Ga jij dit ook proberen?

 

Reageer