DIY: leuke decoratie voor aan je muur!

Samen met mijn vriend knapte ik mijn kamer op, van lelijk behang naar mooi geschilderd (foto’s komen later nog). Nu wilde ik graag mooie bordjes aan mijn muur hebben met daarop persoonlijke quotes die te maken hebben met paarden. Ik had niet zoveel te besteden en kon in de winkel niets vinden naar mijn smaak, dus besloot ik ze zelf te maken.

diy-1

diy-2

 

 

 

 

Wat heb je nodig om deze bordjes te maken?

diy-4 diy-3

 • 2 stukken hout op maat gezaagd
 • Fotolijstje met foto
 • Hoefijzer
 • Lettersjabloon
 • Witte verf voor de achtergrond
 • Zwarte verf voor de letters
 • Bruine verf voor het fotolijstje en het hoefijzer
 • Kwasten (kleine voor de letters en een grote voor de achtergrond)
 • Een schilderijhangertje voor het fotolijstje
 • Spijkers
 • Hamer

Hoe maak ik de bordjes?

Zaag een stuk hout op maat (ik heb dat uitbesteed :-D) en verf het hout met witte verf. Schilder het fotolijstje met de bruine verf. Laat de verf goed drogen en ga dan pas verder.  Bepaal waar je het fotolijstje wil hebben en sla op deze plek met een hamer het schilderijhangertje in het hout. Zet met een potlood een streepje tot waar het fotolijstje komt zodat je niet per ongeluk de letters op de verkeerde plek schildert en pak de lettersjabloon. Trek met een potlood de lijntjes van de letters over op het hout. Pak daarna een dun kwastje en trek de potloodlijntjes over met zwarte verf en kleur ze daarna helemaal in. Als de verf opgedroogd is plaats je het fotolijstje op het haakje en aanschouw je mooie bordje!

Als je het bordje met het hoefijzer mooier vindt, kun je die natuurlijk ook maken. In plaats van dat je dan het fotolijstje schildert, schilder je het hoefijzer en met wat spijkers bevestig je het hoefijzer op het plankje!

Ga jij ook zo’n mooi bordje maken? 

Reageer