30Book Challenge: The best book I’ve read this year

Helaas werd ik tijdens mijn vakantie in Ierland ziek en was ik er nog niet aan toegekomen om de eerste vraag van
de 30book challenge te beantwoorden. Beter laat dan nooit toch?

DSCN1077Hoewel het jaar nog niet zo lang is, heb ik al aardig wat boeken gelezen en ik moet eerlijk bekennen dat niet alle boeken zo goed waren als ik van tevoren had gedacht. In deze blog zal ik de volgende vraag beantwoorden: Wat is het beste boek dat je dit jaar gelezen hebt?

Dit is best een moeilijke vraag, aangezien ik alweer veel goede boeken heb gelezen. Op het moment lees ik alleen maar Engelstalige boeken, maar de meeste van deze boeken zijn ook in het Nederlands te verkrijgen. Het beste boek wat ik dit jaar gelezen heb, is toch wel The Longest Ride van Nicholas Sparks. Sommige mensen zullen nu wellicht niet direct dit boek willen lezen, omdat niet iedereen erg fan is van de romantische verhalen van Nicholas Sparks. Toch denk ik dat dit boek het lezen waard is (ja, zelfs met alle clichés van een romantisch verhaal).

Het boek gaat over twee stellen die allemaal hun eigen liefdesverhaal hebben, waarin zij veel obstakels tegenkomen. Er wordt dan ook  vaak per hoofdstuk afgewisseld over wiens verhaal het gaat. De manier waarop Nicholas Sparks twee verhalen in één boek verwerkt heeft is knap gedaan. Meestal vind ik boeken waarin steeds gewisseld wordt van tijd en verhaal heel vervelend om te lezen, maar in dit boek had ik daar geen last van.

Op de achterkant van het boek staat het volgende omschreven:

Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering. 

Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een ­rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en ­succes ­allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te ­dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee.
Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met ­elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en -ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen… (bol.com)

Het eerste wat mij aansprak aan het boek was uiteraard dat het ging over een cowboy, maar het boek is veel meer dan dat. Het was een boek wat mij blij maakte en ik kon me echt inleven in het boek. Hoewel het verhaal echt wel om de liefde draaide, gaf het ook een beeld van hoe het leven vroeger was en dit vond ik erg interessant om te lezen.

Mocht je nou écht niet van romantische boeken houden, dan kun je dit verhaal inderdaad beter niet lezen. Twijfel je toch een beetje? Dan raad ik je zeker aan dit boek te lezen!

Wat is het beste boek dat jullie hebben gelezen dit jaar?

Een mening over “30Book Challenge: The best book I’ve read this year

  1. Enkeltje Ierland is een leuk boek om te lezen. Grappig dat jij voor de long ride als boek koos heb vorige week de film gekeken en was van plan binnenkort het boek te lezen.