30Book Challenge: My least favorite book this year

IMG_7573Het is weer tijd om een vraag te beantwoorden voor de 30book challenge! Ik hoop dat jullie mijn vorige blog hierover interessant vonden. Vandaag ga ik het hebben over mijn minst favoriete boek van dit jaar.

Ik weet dat ik hier geen vrienden mee maak onder de John Green fans, maar Looking For Alaska is absoluut mijn minst favoriete boek van dit jaar. Na het lezen van The Fault In Our Stars had ik best wel hoge verwachtingen van dit boek, maar het kwam niet eens in de buurt van mijn verwachtingen.

Het verhaal was langdradig en ik had best wat moeite om door dit boek heen te komen. Ik kan me voorstellen dat tieners van een jaar of 16 dit een leuk boek vinden, omdat er omschreven wordt hoe een jongen voor de eerste keer alcohol drinkt en hoe hij zenuwachtig is voor zijn eerste keer seks.

Bol.com schrijft het volgende:

Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama.

Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend.

Ja dit klinkt best als een boek waar je meer over zou willen weten en ik kan begrijpen dat sommige mensen het een goed boek vinden, maar het boek stelde mij ontzettend teleur. Wat er met Alaska is gebeurd, is wat mij betreft echt het stomste wat John Green kon bedenken en ik denk dat dit vooral is waardoor het boek voor mij echt een flop is. Waarom maakte hij het mysterie rondom Alaska niet wat interessanter? De laatste 100 pagina’s waren voor mij één grote teleurstelling en als je houdt van een boek wat je aandacht echt goed vasthoudt, dan is dit ook niet het boek voor jou..

“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it’s over and you’re relieved.”
John Green, Looking for Alaska

Sorry John Green fans, hij had toch echt met wat beters moeten komen. Wat is jullie minst favoriete boek van dit jaar?

Een mening over “30Book Challenge: My least favorite book this year

  1. Mijn minst favoriete boek is een boek uit de verplichte leeslijst.
    Namelijk de donkere kamer van damokles, waarschijnlijk kwam dit door het oorlogs-thema.